2013. február 16., szombat

Duncan Shelley - Amer első halála II.

   Egyetlen bajom ezekkel a könyvekkel, hogy miniregényrévén nagyon rövidek. ><  Az első kötet ( Amer tánca) 72 oldal, még a második szintén 72. Ezt egy jobb napomon együltömben kivégzem. De hát beosztani is meg kell tanulnom egyszer.





Még mindig a világ
pillanatnyi állását figyeled, 
hogy kihasználhasd, 
ha kedvező neked, 
és elfuss, ha nem. 

Én nem figyelem a világot, 
hanem a világ figyel engem. 
Én döntök, és vállalok mindent, 
ami ezzel jár. 



   
    A második kötetben Norman már nem jelenik meg. Illetve aki olvasta az elsőt azt tudja, hogy voltaképp végig jelen van. Ezúttal a 10. századi Angliába nyerünk betekintést. Megismerjük Amer jellemfejlődésnek nehéz és rögös útját. Ezen belül is a szerelemi élete kerül előtérbe. Megjelenik  Rilyna, a tökéletes, kedves és csodaszép leányzó, aki a legtöbb fájdalmat okozza fősünknek, de a legédesebb fájdalmait is egyben. Bejön a képbe Metnor, a rivális.
   Az író ezúttal az emberek elfogadását, a saját énünk felfedezését és a világ, a problémáink leegyszerűsítését tanítja nekünk. Amernek újra és újra csalódnia kell, hogy ráébredjen az egyszerű igazságokra, az igazságra, mely ott van mindenki orra előtt, látni mégis képtelenek vagyunk. Néhány leckében foglalja össze Aeshma-Daeva ezeket a nagy igazságokat.
  Az Amer szerelmei életében bekövetkező tragédiák, problémák annyira hétköznapiak, hogy valóban bárkivel előfordulhat. Az igazi baj az, hogy a hibás megállapítás miatt nem látja a valódi eseményeket, ezért képtelen megmenteni kapcsolatát. Ha végigolvasod, megtudod, hogy mire is gondolok ez alatt! Érdemes időt szánni rá, hihetetlen tanulságot tár elénk. Mennyire másképp tudja látni ugyanazt a dolgot két ember, akik a világon egymást szereti a legjobban. A kimondatlan gondolatok okozzák a legtöbb problémát. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése