2012. július 18., szerda

E. J. Allibis: Unika az élet lángja

E. J. Allibis: Unika az élet lángja

 Az Élet Lángja különleges fantasy. Izgalmas, mint egy vérfagyasztó krimi, és lenyűgözően látványos, mint egy 3D-s mozifilm. Titkokkal teli krónika szerelemről, barátságról, hatalomvágyról és az eszmék iránti hűségről. Három tizenöt éves fiatal életét egy csapásra felforgatja néhány rejtélyes és aggasztó eset. Kérdéseikre egy kivételes professzor ad választ, aki ráébreszti őket a hihetetlen igazságra: egyikük angyal, noha nem tud róla. Sőt, azt sem sejti, hogy a szívében őrzi az Élet Lángját, az univerzum irányításáért felelős, két Alapvető Létező egyikét. Vajon ki az angyal a három fiatal közül? Mi a története? Miért viseli a Lángot a szívében? És mi lesz a sorsa? A fiatalok hamarosan valóságos hajtóvadászat közepébe csöppennek, majd két különleges teremtmény ejti rabul őket. Nem sok idő telik el, és mindannyian egy másik dimenzióban találják magukat, Sefirában, az angyalok csodálatos völgyében. Itt végre kiderül, melyik fiatal hordja magában az Élet Lángját, és Sefira vendégei osztoznak az elbűvölő angyal, Unika különleges sorsában, aki önfeláldozóan harcol az emberiség javáért. Az egymást követő, váratlan események és izgalmasabbnál izgalmasabb fordulatok az Adlivunhoz vezetnek, a megjósolhatatlan és bizonytalan kimenetelű mitikus harchoz, amelyet a Jó és a Rossz vív egymással. 

      Szokásos sétám róttam a könyvesboltban, mikor rátaláltam erre a csodára. A borító első pillantásra magával ragadott. Gyönyörű és van egy megfoghatatlan hangulata. Pár perc gondolkodás után a kosárban kötött ki.  A benne található térkép és ábrák külön meglepi volt. Bár a gimiben, mikor kézről-kézre járt, jól kiröhögtek. -.-" Szóval nagy sikere volt. xD
      Egyetlen problémám ezzel a könyvel, hogy a csoda a borítónál véget is ér. Egy tapasztaltabb olvasó számára nem rejt semmilyen meglepetést. De lehet, hogy a kezdőknek sem. A történet a könyv elején két szálon fut, amivel nem is lett volna problémám, ha nem ugrálnánk ész nélkül. Ha egy pillanatra elbóbiskoltam csak kapkodtam a fejem, hogy most mi van. xD Nem lett volna semmi baj a váltásokkal, ha ésszerűbben követik egymást vagy hosszabb jelentek után. "Látványos, mint egy 3D-s film." Az biztos, hogy mindent megtett az író, ennek érdekében. Tele vágta az egészet töltelék mondatokkal, ami helyenként nagyon is zavaró. Bár piros pont a térképért, mert nagyban segítette Sefira elképzelését. A szereplők sablonosak. Én személy szerint hülyét kaptam Unikatól. Formális karakter, nélkülöz minden önállóságot. Okos, gyönyörű, bölcs, erős, de mégis gyengéd és megértő. A megtestesült tökéletesség. Még a vezetőjük is a lába előtt hevert! Itt jegyezném meg, hogy az angyalok olyan külsőt vesznek fel, amit akarnak! A sastól kezdve a gyíkon át bármit magukra ölthetnek. Mi nekik egy kis igazítás itt-ott? xD  Lásd Nishida. (Egyébként nekem ő volt a kedvencem.^^) A karakterek sablonosak, a történesek kiszámíthatóak. Mi is lett volna a nagy kérdés? "Vajon ki az angyal a három fiatal közül? Mi a története? Miért viseli a Lángot a szívében?" Már az elején elmondják, hogy a mi tökéletes Unikánkból két gyermek lett: egy fiú és egy lány. A lány Sefiraban van... Nos akkor? Mi itt a nagy kérdés? xD A három fiatalból egy rögtön kiesik. Az író ráadással azzal is kezünkre játszik, hogy rögtön Joeval kezd foglalkozni. (Hogy már a könyv elejében lévő képet ne is említsem.)  Szóval számomra ez egyáltalán nem volt kérdés. A történetben persze számtalan árulás is bekövetkezik. Amik már az elejétől megjósolhatóak voltak. A pedofil gyanús prof volt a karakterek csúcsa. xD Hogy reagálnál a kövi helyzetre? Megjelenik egy vad idegen és közli, hogy angyalok igenis is léteznek. Sefiraban élnek és van egy bizonyos ki választott, akinek a szívében van az élet lángja. És ez lehet, hogy te vagy!!!  De biztos, hogy hármótok közül az egyik!! Nos, én valószínűleg melegebb éghajlatra küldeném, de minimum kiröhögném és figyelmen kívül hagynám szegény debilt. Főhőseink ezzel szemben már be is ültek a kocsijában és irány az isten háta mögötti kis hétvégi ház.
Ahol persze éttermeket megszégyenítő kiszolgálásban részesülnek. Ami még kérdéseket vetett fel bennem az Unika és Unikó kapcsolata. Ez nem vérfertőzés? xD Azt se nézik jó szemmel, ha az ember a saját testvérével kavar. De mi van ha saját magával teszi??? xD A végső harcba már bele sem megyek. A kimenetele az, amire számítasz.

     Azért vannak a könyvnek érdekes pontjai is. Erős idegzetűeknek ajánlom. Fantasy szintjén elmegy. Ne keressünk benne életszerűséget és tökéletes!

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése