2012. november 28., szerda

Ajánló... (vagy kritika?)

Mivel pozitív visszajelzéseket kaptam, íme még egy. Ötödik napja fekszem otthon, mint egy darab fa, a lázzal és a fejfájással küszködve. Néha van egy olyan érzésem, hogy az agyamra húzódott. Ez az anime ennek a legfőbb bizonyítéka.
Tulajdonképpen úgy bukkantam rá, hogy elkezdtem végignézni a tavaszi szezon újdonságait. Mivel angolul nem igazán tudok, (németet tanulok már hosszabb ideje, vagy legalábbis bejárok az órákra) a kép alapján választottam. Nem volt igazán különleges, de valahogy meg fogott az esőben ácsorgó döbbent tekintetű lány. Számomra kissé magányosnak hatott.
Nem szokásom lelőni a poént, de most egyszerűen muszáj. Aki nem akarja megismerni a részleteket, az most zárja be ezt az ablakot! A végét még nem láttam így azt természetesen nem kerül fel és utólag sem fogom felrakni.



   Sankarea
Jellemzők: horror, comedy, romance és szerintem ecchi.
Röviden úgy tudnám összefoglalni, hogy pedofília vs. nekrofília.
Főszereplőnk Chihiro Furuya. (Illetve az egyik.) Első éves gimnazista, egy pap fia, van egy húga, együtt él a nagyapjával, az édesanyja évekkel ezelőtt meghalt és régi álma, hogy együtt járhasson egy zombival. Ezen a ponton már kezdtem kételkedni az író elmeállapotában és a főszereplőben is. No de egye fene! Az "előítélet csúnya dolog" alapon adtam egy esélyt az ifjú nekrofílnak.
Nem mondom hasonló álmaim nekem is voltak. Szentül akartam benne hinni, hogy egyszer eljön értem az én vámpírom, hogy igenis léteznek. Meglepő, hogy ezt az imádatot Az interjú egy vámpírral egyik főszereplője Lestat váltotta ki belőlem. Hiába, mi lányok bukunk a rossz fiúkra. De ez az időszakom 10-11 éves koromban lezajlott. ( és akkor sem hangoztattam. Az  ilyen álmokat megtartottam a kispárnámnak.)  
Szóval Furuya fen hangon hirdeti beteg vágyait, a barátai nem kis aggodalmára. Egy nap aztán elütik imádott macskáját Babut. A fiú nem bír megküzdeni a kedvence elvesztése feletti bánatával. Elhatározza, hogy visszahozza. Természetesen talált egy könyvet, ami pont erre szolgál. A sérült részek miatt igencsak meg kell küzdenie a recepttel. Így megkezdődnek azt átvirrasztott éjszakák, hogy "Babu ismét köztünk járhasson."

Másodikként Reat ismerjük meg. A leányzó neve felkeltette az érdeklődésem. Az anime címe ugyanis: Sankarea. Míg a főhősnőé: Sanka Rea. Kíváncsi volnék a jelentésre. De japántudás híján ez problémás.
Szóval Rea egy igen befolyásos család egyetlen gyermeke. Gazdag, gyakorlatilag egy palotában él, természetesen ennek ellenére kedves és gyönyörű, mindenki kedveli, igennépszerű. Amit senki nem tud, hogy Reanak mennyit kell szenvedni az apja miatt. + Anyuci alkoholista. Drága papus ugyanis betegesen imádja apróságát. Mindig megfigyelik, aki nem a szülő elképzelése szerint viselkedik, azt eltávolítják, nem hagyhatja el a házat és a szülinapjaira már ki sem merek térni.
Mikor végképp eltörik nála a mécses, kijár egy közeli romépületbe, hogy kiüvöltözhesse magából, ami éppen a szívét nyomja. Fogalma sincsen róla, hogy a közelben ügyködő Furuya napok óta hallgatja siralmait.  Aztán mikor elérkezik a várva várt szülinap Rea körül teljesen összeomlik a világ. Az eddig némán megbúvó fiú véletlenül leleplezi magát. Főhősnőnknek szembesülnie kell vele, hogy Furuya ismeri minden kínos ügyét, szenvedéseit.

Megismerve egymás titkát Rea úgy dönt, hogy segít a fiúnak, de cserébe megígérteti, hogyha egyszer meghal akkor visszahozza. Többszöri kísérlet után a szer hatástalan. Hiányzik a mérgező növény neve, mely a lötty főösszetevője volna. Végül megpróbálkoznak a hortenziával. Továbbra sem következik be a kívánt hatás. De Rea mégis elcsen egy fiolával. Ha a halálutáni visszatérés ígéretét nem is váltotta be, de a benne található méreg elég egy ember megölésére. Apja előtt lebukik a kiszökésekkel, ezért iskolába sem járhat tovább. Bánatában beveszi a szert, de ismét csak elmarad a hatás. A bájital még az ölésre sem alkalmas. Viszont kihallgatva az apja tervét, rádöbben, hogy Furuya veszélyben van. Elhatározva, hogy megmenti, egy sziklás úton próbál rövidíteni. A végeredmény persze katasztrofális lesz. Apuci utoléri. Miután megpróbálja haza rángatni, útjukat állja egy macska. Rea döbbenten ismeri fel Babut. Mi után megpróbálja megvédeni a kis jószágot a tisztaságmániás családtagtól, egy balesetnek köszönhetően ő zuhan a mélybe. Halála megráz mindenkit, de még inkább a feltámadása.
A mágikus pillanat
Ti is szeretnétek zombi barátnőt?
Milyen lehet, ha már rohad? xD
Furuya magával viszi, úgy érzi teljesült régi álma. Beteges izgalom keríti hatalmába. Ám rövid időn belül szembesülnie kell a zombilét nem kívánt mellékhatásaival. Az időnként beálló hullamerevség, a rohadó test hátrányaival. Ami érdekes, hogy egyszer nem panaszkodik a szagára. xD
A szer nem stabil. A lányra időnként rátörő falási rohamok kétségbe ejtik. (Igen, emberre támad.)
Rea úgy érzi, végre megkapta az áhított szabadságot. Most kérdem én: milyen üzenet ez? Ha problémáink vannak, az egyetlen megoldás a halál? Megromlóhústömegként élni boldogabb? Tudom, hogy ez csak egy mese, de akkor is betegnek találom még az elképzelést is. Ha bármi köze marad a valósághoz, nem hiszem, hogy lesz happy end. Rea ideje egyre fogy, elvégre meghalt, a teste lassan elrohad. Fiú mellesleg kinőhetné már a halottak iránti vonzalmát. Nehéz életet jósolok neki, ha ez így marad. Annyit tudok elképzelni, hogy Rea végre kap egy boldog, de rövid időszakot. Talán végre úgy él, ahogy akar. Aztán vége. Maximum egy ilyen keserédes befejezésre számítok. Kivétel, ha valami csoda folytán fel nem támad teljesen. Ebből az animeből bármit kinézek.  Lehet, hogy nagyon földhöz ragadott vagyok, de egyszerűen nem fogott meg a gondolat.

2 megjegyzés:

  1. Ez is jó lett!!! :D
    Ha szeretném az ilyen dolgokat, tuti nekiülnék nézni! :)
    Neked meg továbbra is jobbulást CICA!!! xD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :D Magam sem tudom, hogy ajánlónak szántam-e. >< Azt se tudom, hogy végignézem-e. De ha mások tetszését elnyerte, annak csak örülni tudok. Az, hogy nekem vegyesek az érzelmeim, egy dolog. A fontos ti vagytok! :D
      Elkezdtem egy újabb ficet a függetlenségi háborúról. Nem bírok beletörődni, hogy nem lett igazán jó egyik ilyen témájú írásom sem. >.< De ez sem az igazi. Anglia érzelmiszintje egy fatuskóéval egyezik.

      Törlés