2012. november 25., vasárnap

Ajánló

Mostanában nem nagyon volt erőm írni. (sem ötletem.) Sajnos rám jellemző módon ismét összeszedtem a mostanság aktuális vírust. Ma se nagyon másztam ki az ágyból. A laptopom komoly előnye, hogy így is tudom használni. A fic-ek azért is álltak le, mert átmeneti "kedvetlenségben" szenvedek. Általában, ha neki ülök valaminek azt vagy egy kép ihleti vagy egy zene. (esetleg egy másik fic) De most egyáltalán nem váltanak ki semmit. Sem, ha a szereplőkre gondolok, sem mások írásai, de még a videók sem. A Vampire Knightes időszakom így ért véget. Talán leáldozott nálam a Hetalia csillaga?  Sajnos most még nem tudom. De valószínűbb, hogy a fáradság teszi. Részemről ebben reménykedem. De amíg nem írok, animekkel múlatom az időt. Humor és romantika minden mennyiségben. ( Bishik! >.< ) De a fantasy-k sem hagynak hidegen.


Eilith mostani kedvencei:
 Kamisama Hajimemashita
Főszereplőnk Momonozo Nanami, akinek nem éppen egyszerű az élete. Az édesapja adósságba verte a családot, az anyja... (ki tudja, hol van) No mindegy. Nanami napja olyan, mint a többi: az osztálytársai kigúnyolják, az ebédje szegényes és unalmas. Hazaérve egy levél várja. Apuci lelépett, a házat elárverezik. A kiborult és immár hajléktalan lány a parkban telepedik le. A sorsán elmélkedik, mikor egy férfira lesz figyelmes. Az úr egy hatalmas bestia (öleb) elől próbál felmászni egy fára. Miután "megmenti", a kutya gyakorlatilag a jelenlététől megijed, az idegen végighallgatja a történetét. Szállást és otthont ígér Nanaminak, átnyújt neki egy térképet és tovább áll. A lány kételkedve, de felkeresi a címet. Egy lerobbant templomhoz vezeti a cetli. Átverve érzi magát, de mielőtt távozhatna, két szellem a szentély isteneként üdvözli. Hamar megismeri az épület történetét, a parkban megismert férfi kilétét, a magára hagyott familiáris sorsát. A segítségére siető szellemek ellenére nem bízik a képességeiben. Egy átlagos diák, mint isten? Az előző isten által hátrahagyott Tomoe kifejezetten felszólítja a távozásra. Így kezdődik Nanami élete, mint szentélyisten. Nekem nagyon tetszik. Sokat lehet nevetni rajta, de az érzelmekre is hat. Eleinte a humor diktál, de később a háttérbe szorul. Részletesebb ismertetőt itt találtok: AnimeAddicts



Műfaj: dráma, fantasy, iskolai élet, romantika, shoujo, vígjáték
Szerző: Suzuki Julietta

A történet fordulatos. A szerelemi sokszögeken át, az ellenséges istenek sokaságáig minden megjelenik. A szereplők egyediek és hamar az ember szívéhez nőnek. A főhősnő ezúttal rendelkezik önálló, saját jellemmel ami sokat dob a sorozaton. Tomoe sem a tipikus "szőke herceg". A múltja a sötétség rejtegeti, de egyszer minden utolér. Kicsit Inuyasha-ra emlékeztet.
Ja, beleszerettem az endingbe. *-* Fantasztikus az énekes hangja:
 Ending Full Kamisama Hajimemashita
 Kamisama Onegai - Kurama version


  Sukitte ii na yo - Say: I love you
Egy jól irányzott rúgással sok mindent el lehet érni, de hogy Tachibana Mei pont így érdemelje ki a suli első számú hímjének, Kurosawának Yamato figyelmét, az több mint csoda. A zárkózott, kiközösítéshez szokott lány váratlanul egy szépfiú bűvkörébe kerül, aki mindenáron a barátja akar lenni, ráadásul a lányt megmenti egy őt zaklató férfitól is. Kell ennél több? A suli playboya így most a mindenki által gyűlölt Meinek csapja a szelet, de végül kiderül, hogy semmi sem az, aminek elsőre tűnik. Míg Mei és Yamato kapcsolata lassan mélyül, főhősnőnk nemcsak az első szerelemre, de barátokra is szert tesz: a nagyszájú, nőbolond Nakahishire, a dús keblű Asami-chanra, és a mogorva Aikora. Riválisok sem hiányozhatnak egy szerelmi drámából, így a Yamato kegyeit leső szépségek nem tesznek éppen jót Mei amúgy is kicsi önbizalmának, főleg, hogy míg mások szerelmi életét tökéletesen átlátja, saját érzéseivel sosincs tisztában. A gondokat csak tetőzi, amikor a szürke Mei mellett Yamato beindítja modellkarrierjét is.
Forrás: AnimeAddicts


Műfaj: romantika, shoujo, vígjáték, dráma
Szerző: Hazuki Kanae

Nem annyira könnyed, mint a KH, de megfogott. Mei a csendes és visszahúzódó lány szerelemi története. Talán kicsit magamra emlékeztet. Néha pont ugyanennyire érzem magam láthatatlannak, de az én Yamatom még várat magára. Talán le kénem rúgnom valakit a suliban. Na mindegy. Mei aranyos, engem egy idő után kissé fárasztott, de a jellem fejlődése bámulatos. Yamato tipikus álompasi. A helyes, kedves és menő srác, aki a kiközösített, átlagos lányban leli meg az igazit. De később kiderül, hogy talán ő sem tökéletes.





   Hiiro no kakera 
A végére hagytam a mostani kedvencem. Tamaki a nagymamájához érkezik látogatóba. Már az odaút sem egyszerű. A buszon egy fura álmot lát. Visszatérve a valóságba az erdőbe becsatangoló lányt ijesztő lények hada veszi körbe és támadja meg. A segítségére siet, azonban a csöppet sem kedves, de bishi Onizaki Takuma. (örök favorit^^) Együtt elérik végre a nagyi házát, ahol szembe kell néznie az igazsággal, hogy ő a Tamayori-hime. (hercegnő) Akinek az a feladata, hogy őrizze az Onikirimaru-t és elvégezze a pecsét megerősítéshez szükséges szertatást. A feltámadása a világ végét jelentené.
A pecsétet védelmét szolgálja további őt ereklye és őrző. Ám nehézségek is akadnak bőven: Takami ereje még nem ébredt fel, az istenek egyre haragosabbak és megjelenik a Logos.
Takami maga is sok gondot okoz, bár mindig jót akar, tettei általában hirtelenek és meggondolatlanok.


Műfaja: iskolai élet, mágia, dráma, romantikus, fantasy, bishounen, shoujo

Az első évad álló víznek tűnhet. Nem sok az akció, csak a helyzetet és a szereplőket ismerjük meg. De én egy percig sem untam. Ráadásul a végére igencsak felpörög. A második évad sokkal lendületesebb. Minden van benne ami kell: rejtélyes múlt, őrzők, romantika, árulás (több is). Az eleinte döbbenetesen, már-már untig formális történet, a végére teljesen átalakul. Rengeteg titok lát napvilágot, ami újraértelmezi a helyzetet. Ebben az animeben sokkal több van, mint ami elsőre látszik. Az első évadban megismert szereplők képét, a múltat, teljesen átformálja a második szezon. Mintha nem is ugyanaz az anime volna.
Trailer


További képek:
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése